Elitesport og 4 Årigt Forløb

Holstebro Elitesport og Team Danmark

Er du særligt dygtig til sport eller kreativ og kunstnerisk udfoldelse?
Holstebro Gymnaisum og HF tilbyder gode forhold til elever med særlige talenter i andre miljøer, som f.eks. sport eller DTA elev.
Holstebro Gymnasium og HF er en del af netværket eliteidrætsgymnasier.dk og samarbejder tæt med Holstebro Elitesport.
Derfor kan du som elitesportsudøver opnå attraktive fordele som elev, der gør det nemmere for dig at opnå balance mellem din sportskarriere og dit liv som studerende. Læs mere via dette link.
 
Team Danmark
– Du er godkendt af Team Danmark med en‘sportslig godkendelse’. Læs mere om dette her 
Med en sportslig godkendelse har du dit forbunds offcielle blåstempling af dit sportslige niveau, og dermed at de støtter dig i dit skoleforløb på Holstebro Gymnasium og Hf.
Ansøgningen om optagelse på gymnasiet følger den almindelige procedure.
Du kan vælge mellem en sproglig, en samfundsfaglig, en kunstnerisk og en naturvidenskabelig studieretning.
Dog er vores sportsklasse med fri til træning tirsdag morgen forbeholdt samfundsvidenskabelig studieretning med matematik A, samfundsfag A og idræt B. Hvis du ikke er elitesportselev kan skolen hjælpe dig med at få tilrettelagt et træningsprogram indenfor enten løb eller styrketræning.
Vores elitesportselever kobles med en buddy, som er deres hjælper, hvis de er væk fra undervisningen i kortere eller længere tid som følge af kamp eller konkurrencedeltagele.
Desuden afholdes der arrangementer specielt rettet mod målgruppen om blandt anden Sport-Life Balance og mulighederne for at dyrke elitesport i det videre uddannelsessystem.
4 årigt forløb
Hvis man ønsker at blive optaget på det 4-årige gymnasietilbud, skal du inden uddannelsens start på gymnasiet være sportslig godkendt af Team Danmark eller optaget på DTA.

På et 4 årigt forløb starter du i et helt sædvanligt grundforløb og følger derefter i 3½ år et særligt tilrettelagt studieretningsforløb.

Se overblik over dine muligheder her. 

Yderligere information om den 4-årige uddannelse fås ved henvendelse til Holstebro Gymnasium ved uddannelsesleder Mads Vistisen, tlf. 97 41 42 22.

Dansk Talent Akademi

Du er tilknyttet Dansk Talentakademi med Musik, Dans, Musical og Teater, Kunst og Design eller Forfatter.
holstebro-elitesporteliteidraetsgymnasier-dk-logo