Bioteknologi A, Matematik A, Fysik B

Bioteknologi A, Matematik A, Fysik B

Har du lyst til naturvidenskab med et højt fagligt niveau, er de naturvidenskabelige studieretninger på Holstebro Gymnasium og HF sikkert noget for dig.

Her kan du kombinere fagene matematik, biologi, fysik og kemi. Og på en af studieretningerne får du også samfundsfag på højeste niveau.

I fagene kan du fx arbejde med områder som

Bioteknologi: Eksperimenter med gener i bakterier. Kemisk fremstilling af bioethanol og biodiesel. Retsgenetik: Arbejde med DNA-tests evt. til opklaring af forbrydelser. Statistik: Hvor sikker er DNA-test?

Sundhed: Problemerne fedme og sukkersyge? Hvilke konsekvenser.Kemisk fremstilling af lægemidler, deres kemiske egenskaber samt matematisk beskrivelse af lægemidlers fordeling i kroppen.

Miljø: Kemiske analyser af fødevarer og vandprøver. Matematiske værktøjer og IT til behandling af forsøgsresultater. Problematikker knyttet til spildevand og global opvarmning.

Kernefysik: Hvordan anvendes radioaktiv stråling i industrien og på hospitaler?

Med en af disse studieretninger sikrer du dig, at du lever op til adgangskravene til f.eks. at komme ind på Medicinstudiet eller Nanoscience. Færdiggør man studiet på Nanoscience er der jobmuligheder efterfølgende indenfor medicinalsektoren, på miljøområdet eller inden for bioteknologi.

Brug Adgangskortet (Science) til at se, hvilke videregående uddannelser naturvidenskabelig studieretning kvalificerer til.

Du udfylder blot fagene og deres niveauer. Vær opmærksom på, at du kan hæve niveauet i allerede afsluttede fag. F.eks. kan du vælge fysik på A-niveau i 3g, når du har afsluttet det i 2g.

Valgfag

På hver af skolens studieretninger er der mulighed for at vælge valgfag, som enten kan udnyttes til at vælge nye fag på c-niveau efter interesse, eller til at løfte niveauet i et afsluttet fag. F.eks. kan man løfte afsluttet matematik på b niveau til A niveau i 3g.

Ved nogle videregående uddannelser er der specifikke adgangskrav, der kan omfatte krav om fag på bestemte niveauer.

Bliv elev på holstebro gymnasium & HF

At træffe beslutning om ungdomsuddannelse er et svært men vigtigt valg. Det er et valg for 2 eller 3 år, der rækker langt ud i fremtiden. Vi hjælper dig gerne med afklaring af spørgsmål, og du er altid velkommen til at ringe til os eller komme forbi til en samtale. Med en stx- eller en HF-uddannelse er du sikret et bredt og godt grundlag for din videre vej i livet. Hvis du allerede har besluttet dig for at blive elev på skolen, kan du her finde informationer om alt det praktiske om optagelse på STX eller HF. På optagelse.dk skal du bruge Uni-login eller Nem ID. Hvis du har brug for hjælp i optagelsesprocessen er du altid velkommen til at kontakte os. Herunder kan du læse mere om optagelsesproceduren og de to uddannelser, du kan vælge på Holstebro Gymnasium og HF.

Se også

Optagelse.dk – her søger du om optagelse til stx

www.optagelse.dk

Læs om stx på Uddannelsesguiden her:

www.ug.dk

Fremtidsmuligheder

Har du ikke besluttet dig for, hvad du skal være endnu? Bare rolig. Med en stx eller en HF baner du vejen for din fremtid. Du lukker ingen døre. Det 3-årige stx kvalificerer bredt til stort set alle videregående uddannelser, både korte, mellemlange og lange, mens det 2-årige HF også giver adgang til en lang række videregående uddannelser. Dog har de fag og niveauer, du vælger, indflydelse på, hvilke uddannelser du direkte kan optages på. Hvis du ikke har haft de fag på stx/HF, som kræves på den uddannelse, du gerne vil optages på, har du mulighed for at kvalificere dig via gymnasial supplering. Prøv også Adgangskortet, hvor du kan afprøve hvad din valgte studieretning giver adgang til.

Studieretningsfag
Bioteknologi A A A
Fysik B B
Matematik A A A A
Obligatoriske fag
Dansk A A A A
Engelsk B B B
Historie A A A
Idræt C C C C
Oldtidskundskab C
Religion C
Samfundsfag C C
2. fremmedsprog (Tysk B, Fransk A eller Spansk A) A/B A/B A/B A
Kunstneriske fag (Vælg 1 af 4)
Billedkunst C C
Dramatik C C
Mediefag C C
Musik C C
Valgfag
C-niveau: billedkunst, dramatik, informationsteknologi, mediefag, musik, naturgeografi, filosofi, latin, psykologi
B-niveau: billedkunst, dramatik, idræt, mediefag, musik, naturgeografi, samfundsfag
A-niveau: engelsk, tysk, fysik, kemi* (*kemi kan vælges på A-niveau i 3g da BT giver kemi B)
Mulige valgfagskombinationer: CC, BC, AC
Undervisningsforløb
Almen sprogforståelse C
Naturvidenskabeligt grundforløb C

Valgfag

Bemærk, at der eventuelt vil være mulighed for at bruge sine valgfag til at hæve et fags niveau.