Matematik A, Fysik B, Kemi B

Matematik A, Fysik B, Kemi B

På matematik-fysik-kemi studieretningen er der fokus på alt det grundlæggende i de klassiske naturvidenskabelige fag.

På matematik-fysik-kemi studieretningen får du matematik på A-niveau og fysik og kemi på b-niveau, som kan hæves til A-niveau ved at vælge det som valgfag.

På studieretningen opnår du en dybere indsigt i, hvordan naturen er indrettet og virker – fra de allermindste partikler, som alt stof er opbygget af, over de stoffer og materialer vi møder i vores hverdag, til de allerstørste strukturer vi kender – universet i sin helhed. I matematik får du en omfattende teoretisk basisviden om matematiske begreber og metoder, samtidig med at den samme matematik bliver anvendt i fysik og kemi. Med denne kombination har du desuden mulighed for i høj grad at tone din studieretning gennem dine valgfag. Studieretningen er en solid naturvidenskabelig grunduddannelse, der giver dig et rigtigt godt fundament til en videregående naturvidenskabelig, sundhedsvidenskabelig eller teknisk uddannelse. I studieretningen kan der f.eks. arbejdes med:

  • Kemiske og fysiske eksperimenter
  • Fundamentale teoretiske lovmæssigheder i både fysik og kemi
  • En dyb forståelse af avancerede matematiske begreber og metoder
  • Hvordan matematik kan anvendes i fysik og kemi

Bliv elev på Holstebro Gymnasium og HF

At træffe beslutning om ungdomsuddannelse er et svært men vigtigt valg. Det er et valg for 2 eller 3 år, der rækker langt ud i fremtiden. Vi hjælper dig gerne med afklaring af spørgsmål, og du er altid velkommen til at ringe til os eller komme forbi til en samtale. Med en stx- eller en HF-uddannelse er du sikret et bredt og godt grundlag for din videre vej i livet. Hvis du allerede har besluttet dig for at blive elev på skolen, kan du her finde informationer om alt det praktiske om optagelse på STX eller HF. På optagelse.dk skal du bruge Uni-login eller Nem ID. Hvis du har brug for hjælp i optagelsesprocessen er du altid velkommen til at kontakte os. Herunder kan du læse mere om optagelsesproceduren og de to uddannelser, du kan vælge på Holstebro Gymnasium og HF.

Se også

Optagelse.dk – her søger du om optagelse til stx

www.optagelse.dk

Læs om stx på Uddannelsesguiden her:

www.ug.dk

Fremtidsmuligheder

Har du ikke besluttet dig for, hvad du skal være endnu? Bare rolig. Med en stx eller en HF baner du vejen for din fremtid. Du lukker ingen døre. Det 3-årige stx kvalificerer bredt til stort set alle videregående uddannelser, både korte, mellemlange og lange, mens det 2-årige HF også giver adgang til en lang række videregående uddannelser. Dog har de fag og niveauer, du vælger, indflydelse på, hvilke uddannelser du direkte kan optages på. Hvis du ikke har haft de fag på stx/HF, som kræves på den uddannelse, du gerne vil optages på, har du mulighed for at kvalificere dig via gymnasial supplering. Prøv også Adgangskortet, hvor du kan afprøve hvad din valgte studieretning giver adgang til.

Studieretningsfag
Matematik A A A A
Fysik B B
Kemi B B
Obligatoriske fag
Biologi C
Dansk A A A A
Engelsk B B B
Historie A A A
Idræt C C C C
Oldtidskundskab C
Religion C
2. fremmedsprog (Tysk B, Fransk A eller Spansk A) A/B A/B A/B A
Samfundsfag C C
Kunstneriske fag (Vælg 1 af 4)
Billedkunst C C
Dramatik C C
Mediefag C C
Musik C C
Valgfag
C-niveau: billedkunst, dramatik, erhvervsøkonomi, informatik, mediefag, musik, naturgeografi, filosofi, latin, psykologi
B-niveau: biologi, billedkunst, dramatik, idræt, mediefag, musik, samfundsfag
A-niveau: engelsk, fysik, kemi, tysk
Mulige fagkombinationer: Hvis du har tysk B som 2. fremmedsprog: ACC, ABC, AAC Hvis du har Spansk eller Fransk A som 2. fremmedsprog: AC, BC
Bemærk, at man skal hæve et af sine naturvidenskabelige fag.
Undervisningsforløb
Almen sprogforståelse C
Naturvidenskabeligt grundforløb C

Valgfag

Bemærk, at der eventuelt vil være mulighed for at bruge sine valgfag til at hæve et fags niveau.