19.01.2018

Seks elever til sprogcamp på Ringkøbing Gymnasium

Den 18. og 19. januar 2018 har seks sproginteresserede elever fra Holstebro Gymnasium og Hf været til sprogcamp på Ringkøbing Gymnasium, som åbnede dørene for 50 elever fra otte gymnasier i det gamle Ringkøbing Amt.

Der har været fokus på anvendelsesorientering, og programmet har blandet andet budt på virksomhedsbesøg og jobsøgningsøvelser. Følgende internationalt orienterede virksomheder blev besøgt: Vestas på havnen i Ringkøbing (spansk); JSB Plast i Ringkøbing (engelsk); Global Casting i Lem (tysk) og Gåsdal Bygningsindustri – Velux – i Skjern (fransk). Her hørte eleverne om, hvordan fremmedsprog bruges hver dag. Virksomhederne fik på denne måde vist vores elever, at der er interessante internationale job at vende hjem til efter endt studium.

De 50 elever overnattede sammen på gymnasiet og fik gennem hele campen international mad.

Fra Holstebro Gymnasium og Hf deltog følgende elever:
Tysk: Kristine Dahl Rasmussen og Pernille Breinholt Løvkvist, 2u.
Spansk: Eline Staunsbjerg Pugholm og Nikitta Torkkel Meiniche, 2b.
Engelsk: Matilde Lillebæk Hansen, 2b og Ane Medom Madsen, 2e.

Desuden lånte vi vores fransklærer Kirsten Wernberg-Møller ud – hun var workshoplærer den 18. januar.

Sprogcamp-projektet blev startet sidste år af Herning Gymnasium og skal føres videre af de deltagende gymnasier på skift – så henvend dig til din sproglærer, hvis du gerne vil med i januar 2019.

Projektet er et eksempel på, at det almene gymnasium i høj grad har sprog som fokusområde – sammen med naturvidenskab, samfundsfag og de kreative fag.