01.06.2016

Information til nye elever 2016

Holstebro Gymnasium og HF glæder sig til at tage imod dig på skolen den 10. august 2016 kl. 8.00.

Holstebro Gymnasium og HF glæder sig til at tage imod dig på skolen den 10. august 2016 kl. 8.00.

Du kan finde din nye klasse på skolens hjemmeside under punktet ”Skema/Lectio”. Skoleåret skal være 2016/17 – kan ændres øverst på Lectiosiden.

Nu er der ikke lang tid til, at du skal i gang med din uddannelse hos os.

Her på siden har vi samlet oplysninger om skolestart. Både oplysninger om de første dage og om ting, du skal have klaret, inden du begynder hos os.

Læs mere om skolen her på hjemmesiden og i ”Infohæfte”, som er nederst på siden. På hjemmesiden er der også quicklinks til blandt andet skolens Facebookside.

Første skoledag
Alle nye elever møder om morgenen i Festsalen til fælles velkomst.

Du kan finde din nye klasse på skolens hjemmeside under punktet ”Skema/Lectio”. Skoleåret skal være 2016/17 – kan ændres øverst på Lectiosiden.

Vi har brug for en kopi af dit afgangsbevis fra folkeskolen. Kopien skal du aflevere

senest fredag den 12. august, men det får du mere at vide om første skoledag.

Første skoledag slutter ca. kl. 13.30.

Transport til skolen
Hvis du kommer på cykel, skal du stille den i cykelkælderen (nedgangen er ved cykelstien) eller i cykelskuret, som ligger ved parkeringspladsen.

Skal du med bus, kan du for eksempel tage med busserne 1, 10 og 24.

Introforløb
Alle nye klasser begynder skoleåret med et introduktionsforløb. På første skoledag får
du udleveret en plan for forløbet. Introduktionsforløbet er tilrettelagt med en blanding af almindelig skolegang og særlige arrangementer, der skal præsentere dig for, hvordan det er at gå på Holstebro Gymnasium og HF fagligt og socialt.

 

Fotografering
Én af de første skoledage bliver du fotograferet til skolens administrative system, og dit foto bliver også brugt til studiekort. Senere bliver der taget klassebillede.

It på skolen
På første skoledag får du udleveret brugernavn og adgangskode, som giver dig adgang til at benytte skolens internetforbindelse, postsystem og webprint.

Desuden har du adgang til online ordbøger på skolen og hjemme.

Hvis du ikke medbringer egen computer, er der på skolen anbragt enkelte computere og printere, som du kan benytte.

Skolen har anskaffet licenser til Microsoft Office 365 ProPlus, som stilles gratis til rådighed, mens du er elev på skolen.

Offentlig transport/Ungdomskort
Skal du bruge offentlig transport til skolen, kan du få rabat med et Ungdomskort. Ungdomskort er et personligt periodekort, hvor du for 11,77 kr. om dagen kan rejse mellem din skole og din bopæl. Derudover kan du køre frit med offentlig transport i dit

eget takstområde og få rabat på billetter i resten af landet. Kortet skal du søge om på www.ungdomskort.dk, hvor du også kan læse mere om Ungdomskort. Du skal bruge NemId, når du søger om kortet.

Statens uddannelsesstøtte (SU)
Man kan få SU fra kvartalet efter, at man fylder 18 år. SU søges på www.su.dk, hvor du også kan finde mange andre oplysninger om SU. Du kan også læse lidt om SU i ”Info-hæftet”. Er du berettiget til SU fra august, kan du tidligst søge den 1. juli 2016.

Hvis du er under 20 år og udeboende, er det vigtigt, at du afleverer et særligt skema.

Du kan evt. kontakte skolens SU-medarbejdere, hvis der er noget, du er i tvivl om.

I infohæftet herunder kan du desuden læse mere om diverse andre praktiske ting på skolen.

Tryk her for at se infohæftet